Υλικά
συνταγής
Εκτέλεση
Αρχικά ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τον κουρκουμά, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, το θυμάρι, το πιπέρι καγιέν και λίγο αλάτι.
Σε ένα μεγάλο σκεύος τοποθετούμε το κοτόπουλο, το ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, το μείγμα των μπαχαρικών και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί στο γιαούρτι για 30 λεπτά και προχωράμε με τις υπόλοιπες παρασκευές.
Σε έναν πολυκόφτη μούλτι προσθέτουμε το αβοκάντο καθαρισμένο, 1 κουταλιά της σούπας χυμό από λάιμ, 200γρ. γιαούρτι, λίγο αλάτι και προαιρετικά 1 σκελίδα σκόρδο.
Χτυπάμε τα υλικά της σως καλά μέχρι να αποκτήσουμε μία απαλή κρέμα αβοκάντο.
Παράλληλα, κόβουμε σε μικρά κυβάκια τη ντομάτα, το κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε μαζί σε ένα σκεύος.
Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και ψήνουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές του.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι να μαγειρευτεί στο εσωτερικό του.
Εναλλακτικά, σωτάρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μετά το μεταφέρουμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C στον αέρα, για 10 λεπτά περίπου.
Για το σερβίρισμα απλώνουμε σε κάθε τορτίγια λίγο γιαούρτι, τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο σε κομμάτια, λίγη σαλάτα, φύλλα από κόλιανδρο και λίγη κρέμα αβοκάντο.
Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!
Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .