Υλικά
συνταγής
Εκτέλεση
Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα (22*8εκ.) και καλύπτετε τον πάτο με χαρτί φούρνου.
Ανακατεύετε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και απλώνετε το μείγμα στον πάτο της φόρμας.
Βάζετε τη σοκολάτα και το κακάο σε μπαιν μαρί μέχρι να λιώσει.
Βάζετε τα αβγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη σε μπαιν μαρί και χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 6–8 λεπτά μέχρι να αρχίσει το μείγμα να πήζει.
Συνεχίζετε το χτύπημα για 6–8 λεπτά ακόμα μέχρι να κρυώσει ελαφρά.
Ανακατεύετε τη λιωμένη σοκολάτα με το παραπάνω μείγμα.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και με προσοχή την ανακατεύετε στο παραπάνω μείγμα.
Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και καταψύχετε για 4–6 ώρες.
Βάζετε την κρέμα, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Ανεβάζετε τη φωτιά και βράζετε για 5–7 λεπτά μέχρι να πήξει το σιρόπι.
Το αφήνετε να κρυώσει.
Ξεφορμάρετε και κόβετε το σεμιφρέντο σε φέτες και το σερβίρετε με σιρόπι καραμέλας.