0%
delta

Κρέμα μαστίχας με γλυκό κουταλιού μανταρίνι Χιώτικο

Υλικά
συνταγής

Εκτέλεση

Ρίχνετε τη ζελατίνη σε 2 κουταλιές σούπας γάλα για να μαλακώσει.

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράση.

Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μαστιχέλαιο, τη ζελατίνη και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.

Σουρώνετε το μείγμα και γεμίζετε μια μακρόστενη φόρμα (για κέικ).

Βάζετε την κρέμα μαστίχας στο ψυγείο να κρυώσει και να πήξει για 4 ώρες τουλάχιστον.

Πριν σερβίρετε, βυθίζετε τη φόρμα προσεκτικά σε βραστό νερό και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.

Γαρνίρετε με γλυκό κουταλιού μανταρίνι και σερβίρετε.