0%
delta

Κιμαδοπιτάκια με κύμινο και γιαούρτι

Υλικά
συνταγής

Εκτέλεση

Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το βούτυρο.

Προσθέτετε το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet και ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.

Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.

Σοτάρετε το κρεμμύδι με το κύμινο στο ελαιόλαδο για 3–4 λεπτά.

Ρίχνετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3–4 λεπτά.

Αραιώνετε τον πελτέ σε 100ml νερό, τον ρίχνετε στον κιμά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 7–10 λεπτά.

Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τον κόλιανδρο και αφήνετε να κρυώσει.

Ανοίγετε τη ζύμη σε πάχος 1εκ. και κόβετε σε δίσκους 10εκ.

Βάζετε ένα κουταλάκι γέμιση στο κέντρο κάθε δίσκου και αλείφετε τις άκρες με λίγο χτυπημένο αβγό.

Διπλώνετε στη μέση και πιέζετε τις άκρες με ένα πιρούνι, ή διπλώνετε με το χέρι.

Αλείφετε με λίγο χτυπημένο αβγό και πασπαλίζετε με λίγο κύμινο.

Ψήνετε για 20-25 λεπτά περίπου στους 180°C μέχρι να ροδίσουν.

Ανακατεύετε τα υλικά για το ντιπ και σερβίρετε τα κιμαδοπιτάκια με το ντιπ γιαουρτιού.