Υλικά
συνταγής
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C στον αέρα.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την καστανή ζάχαρη με την κανέλα.
Σε ένα μεγάλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά με το ρόφημα της βρώμης και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά τo μείγμα.
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε 8 φέτες και αφαιρούμε τον πυρήνα τους με τα κουκούτσια.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία ένα μαντεμένιο τηγάνι, προσθέτουμε το βούτυρο και τοποθετούμε τα κομμάτια από τα μήλα.
Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα της ζάχαρης με την κανέλα και ανακατεύουμε απαλά.
Σε 2-3 λεπτά γυρνάμε τα μήλα για να μαγειρευτούν και από την άλλη τους πλευρά.
Συνολικά χρειάζονται κοντά στα 5 λεπτά για να μαλακώσουν ελαφρά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο τηγάνι τον χυλό και πασπαλίζουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα της ζάχαρης με την κανέλα.
Τοποθετούμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε για 18 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
Αφαιρούμε το τηγάνι από το φούρνο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη πριν σερβίρουμε.
Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!
Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .