0%

Vegan Σούπα με Σπαράγγια και Ρόφημα Αμυγδάλου

Κόβουμε το σκληρό κάτω μέρος από τα σπαράγγια και με έναν αποφλοιωτή τα καθαρίζουμε περιμετρικά.

Tip: κρατάμε ένα σπαράγγι από τις δύο άκρες του, το λυγίζουμε και στο σημείο που θα σπάσει κρατάμε το πάνω μέρος του και κόβουμε τα υπόλοιπα στο ίδιο σημείο.

Κόβουμε τα σπαράγγια, το πράσσο και τα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια 1εκ.

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά, ανακατεύοντας για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον ζωμό των λαχανικών.

Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα σπαράγγια.

Ρίχνουμε στη σούπα με τα σπαράγγια το ρόφημα αμυγδάλου και χτυπάμε τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσουμε μία λεία υφή.

Μόλις πάρει η σούπα μία βράση την αφαιρούμε από την εστία, προσθέτουμε το χυμό από το μισό λάιμ και μία πρέζα πιπέρι καγιέν.

Σερβίρουμε τη Vegan Σούπα με Σπαράγγια και Ρόφημα Αμυγδάλου μαζί με λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .

Βελούδινη μανιταρόσουπα με λάδι τρούφας και γιαούρτι

Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα.

Ρίχνετε το σκόρδο και τα μανιτάρια, αφού τα ψιλοκόψετε και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.

Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το κρασί και ανακατεύετε για 1–2 λεπτά.

Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών και σιγοβράζετε για 10-15 λεπτά.

Χτυπάτε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ και ρίχνετε το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet.

Ανακατεύετε και σερβίρετε.

Πασπαλίζετε με λίγο σχοινόπρασο και ραντίζετε με λάδι τρούφας.

Σούπα με πλιγούρι, ντομάτα και γιαούρτι

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 5–6 λεπτά.

Χτυπάτε τις ντομάτες στο μούλτι και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα.

Ρίχνετε τον ζωμό και σιγοβράζετε για 10–12 λεπτά.

Προσθέτετε το πλιγούρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 8–10 λεπτά.

Αποσύρετε τη σούπα από τη φωτιά και ρίχνετε το γιαούρτι και τον βασιλικό.

Ανακατεύετε και σερβίρετε.

Προαιρετικά γαρνίρετε με μια κουταλιά γιαούρτι σε κάθε πιάτο.

Πικάντικη καροτόσουπα με γιαούρτι

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε τους σπόρους κύμινου και το μπούκοβο.

Ανακατεύετε για 1–2 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τα αρώματά τους.

Κρατάτε στην άκρη τη μισή ποσότητα των μπαχαρικών για το τέλος.

Ρίχνετε τα καρότα, τις φακές, λίγο αλάτι και το ζωμό λαχανικών και όταν το μείγμα πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20 λεπτά.

Πολτοποιείτε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ.

Ρίχνετε το γιαούρτι, ανακατεύετε 1–2 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά.

Σερβίρετε την καροτόσουπα σε μπολ και γαρνίρετε με τα μπαχαρικά που κρατήσατε στην άκρη και μια κουταλιά γιαούρτι.