0%

Croque Madame με Μπεσαμέλ Αμυγδάλου

Σε μία μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο με το αλεύρι και με ένα σύρμα ανακατεύουμε συνεχώς για 3-4 λεπτά σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

Προσθέτουμε το μισό ρόφημα αμυγδάλου, ανακατεύοντας συνεχώς και μόλις σφίξει, προσθέτουμε το υπόλοιπο και συνεχίζουμε το έντονο ανακάτεμα για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ αμυγδάλου.

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία, προσθέτουμε τη μισή γραβιέρα και ανακατεύουμε.

Προχωράμε με την υπόλοιπη συνταγή του Croque Madame.

Σε μία επιφάνεια τοποθετούμε μία φέτα ψωμιού και από πάνω της διπλώνουμε μία φέτα έμενταλ, ώστε να έχουμε δύο στρώσεις τυριού στο ψωμί.

Προσθέτουμε από πάνω με τη σειρά 1 φέτα ζαμπόν, μία γενναία δόση από τη μπεσαμέλ, λίγη τριμμένη γραβιέρα και κλείνουμε με μία ακόμη φέτα ψωμιού.

Αλείφουμε το κροκ μανταμ εξωτερικά με λίγο βούτυρο και από τις δύο του πλευρές και το ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία για λίγα λεπτά, έως ότου αποκτήσει ένα ωραίο και έντονο χρώμα εξωτερικά.

Αφαιρούμε το κροκ μανταμ από το τηγάνι με μία σπάτουλα και το τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί.

Από πάνω του προσθέτουμε αρκετή μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε λίγη τριμμένη γραβιέρα.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το δεύτερο Croque Madame.

Ζεσταίνουμε το γκριλ του φούρνου μας και ψήνουμε τα Croque Madame με τη μπεσαμέλ αμυγδάλου στη μεσαία σχάρα για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα.

Παράλληλα τηγανίζουμε τα αυγά σε μάτια και μόλις βγάλουμε τα Croque Madame από το φούρνο προσθέτουμε ένα αυγό πάνω από κάθε ένα.

Σερβίρουμε το Croque Madame αμέσως και από πάνω προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .

Τάκος με Κοτόπουλο Μαριναρισμένο σε Γιαούρτι

Αρχικά ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τον κουρκουμά, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, το θυμάρι, το πιπέρι καγιέν και λίγο αλάτι.

Σε ένα μεγάλο σκεύος τοποθετούμε το κοτόπουλο, το ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, το μείγμα των μπαχαρικών και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί στο γιαούρτι για 30 λεπτά και προχωράμε με τις υπόλοιπες παρασκευές.

Σε έναν πολυκόφτη μούλτι προσθέτουμε το αβοκάντο καθαρισμένο, 1 κουταλιά της σούπας χυμό από λάιμ, 200γρ. γιαούρτι, λίγο αλάτι και προαιρετικά 1 σκελίδα σκόρδο.

Χτυπάμε τα υλικά της σως καλά μέχρι να αποκτήσουμε μία απαλή κρέμα αβοκάντο.

Παράλληλα, κόβουμε σε μικρά κυβάκια τη ντομάτα, το κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε μαζί σε ένα σκεύος.

Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και ψήνουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές του.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι να μαγειρευτεί στο εσωτερικό του.

Εναλλακτικά, σωτάρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μετά το μεταφέρουμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C στον αέρα, για 10 λεπτά περίπου.

Για το σερβίρισμα απλώνουμε σε κάθε τορτίγια λίγο γιαούρτι, τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο σε κομμάτια, λίγη σαλάτα, φύλλα από κόλιανδρο και λίγη κρέμα αβοκάντο.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .

Ανοιχτή Πίτα με Μελιτζάνες και Γιαούρτι

Ξεκινάμε τη συνταγή προετοιμάζοντας τις μελιτζάνες, καθώς χρειάζονται περισσότερο χρόνο.

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες, τις αλατίζουμε καλά και τοποθετούμε τα κομμάτια τους σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά, ώστε να βγάλουν τα υγρά τους και να ξεπικρίσουν.

Ξεπλένουμε τις ροδέλες από τις μελιτζάνες, τις στραγγίζουμε καλά και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο σκεύους.

Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο έτσι ώστε να καλυφθούν από όλες τις πλευρές τους και τις απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα και να έχουν μαγειρευτεί στο εσωτερικό τους.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σως γιαουρτιού, ανακατεύοντας σε ένα σκεύος το γιαούρτι, το ταχίνι, το χυμό του λεμονιού και μία πρέζα αλατιού.

Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τις ντομάτες, τα αγγουράκια, τα προσθέτουμε σε ένα σκεύος και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον τοποθετούμε σε ένα μικρό μπολάκι.

Βράζουμε τα αυγά για 10 λεπτά περίπου για να γίνουν σφιχτά.

Συναρμολόγηση της συνταγής:

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι για μισό λεπτό μία αραβική πίτα και την τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Απλώνουμε στην πίτα μία γενναία ποσότητα από τη σως γιαουρτιού.

Τοποθετούμε από πάνω κομμάτια μελιτζάνας και μετά με τη σειρά 1-2 κουταλιές από το μείγμα της ντομάτας, ψιλοκομμένο μαϊντανό και μισό αυγό κομμένο στη μέση.

Σερβίρουμε μαζί με λίγο στυμμένο χυμό λεμονιού.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .

Τάρτα με Σπανάκι και Φέτα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 °C στον αέρα.

Αλείφουμε με ένα πινέλο λίγο ελαιόλαδο σε μία ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκατοστών.

Τοποθετούμε στην ταρτιέρα τα δύο φύλλα της σφολιάτας σταυρωτά, πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας και με ένα μαχαίρι κόβουμε το κομμάτια που περισσεύουν.

Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στη σφολιάτα σε όλη τη βάση και περιμετρικά.

Τοποθετούμε πάνω από τη σφολιάτα μία λαδόκολλα και φασόλια για να μην φουσκώσει κατά το ψήσιμο.

Ψήνουμε τη βάση της τάρτας για 10’, αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 5’.

Αφαιρούμε την ταρτιέρα από τον φούρνο και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει για 10 λεπτά.

Παράλληλα, σε ένα μεγάλο σκεύος χτυπάμε καλά τα αυγά, μαζί με το συμπυκνωμένο γάλα, το αλάτι και λίγο πιπέρι.

Προσθέτουμε στο μείγμα την τριμμένη παρμεζάνα, το σπανάκι και λίγα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Αδειάζουμε το μείγμα της τάρτας πάνω από τη ζύμη και προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε κυβάκια και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.

Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο γύρω γύρω την τάρτα για να μην καεί η σφολιάτα και ψήνουμε την τάρτα με σπανάκι, ντοματίνια και φέτα για 50 λεπτά περίπου, ή μέχρι να έχει ψηθεί η τάρτα στο εσωτερικό της και να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .

Fillet mignon beurre clarifie με sauce γιαουρτιού και λάδι τρούφας

Πουρές αρακά:

Βράζουμε τον αρακά σε ένα κατσαρολάκι με το φύλλο δάφνης και το κρεμμύδι.

Μόλις τα σφαιρίδια του αρακά μαλακώσουν, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ χειρός μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Sauce γιαουρτιού:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Beurre clarifie:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει.

Αφού λιώσει το αφήνουμε περίπου για 10’ για να διαχωριστεί το γάλα.

Με μια κουτάλα παίρνουμε το βούτυρο από το κατσαρολάκι, προσέχοντας να μην πάρουμε το γάλα το οποίο έχει μείνει στον πάτο της κατσαρόλας.

Fillet mignon:

Σε μια κατσαρόλα με βραστό και αλατισμένο νερό βράζουμε τα χόρτα για 3’.

Μόλις τα σουρώσουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολάκι και βρέχουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι το beurre clarifie σε δυνατή φωτιά και σωτάρουμε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές, ώσπου να φτάσουν στη θερμοκρασία ψησίματος που επιθυμούμε.

Σερβίρισμα:

Φτιάχνουμε μία στρώση sauce γιαουρτιού στο πιάτο με τη βοήθεια ενός κουταλιού, ή μιας σπάτουλας.

Βάζουμε λίγα χόρτα στο κενό σημείο του πιάτου και πάνω στα χόρτα τοποθετούμε το φιλέτο κομμένο στη μέση.

Στολίζουμε το πιάτο με βούλες από πουρέ αρακά, ραπανάκια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες, φύτρες σκόρδου και στο τέλος ρίχνουμε 2 σταγόνες λάδι τρούφας πάνω στα φιλέτα.

Κόκορας στη γάστρα με γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet και σως μουστάρδας

Αλατοπιπερώνετε τον κόκορα και τον ροδίζετε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ή κατσαρόλα με 3 κουταλιές της σούπας λάδι.

Προσθέτετε το μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα καρότα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά.

Μεταφέρετε τον κόκορα, τα καρότα και το κρεμμύδι στην γάστρα και βάζετε δίπλα τα κρεμμυδάκια στιφάδου, κομμένα σε φετάκια.

Περιχύνετε με το κρασί και αλείφετε τον κόκορα με τη μουστάρδα και το μισό γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet και ψήνετε στους 170–180 βαθμούς για 80 λεπτά.

Βάζετε τα ζουμιά της κατσαρόλας μαζί με τα λαχανικά στο μπλέντερ, τα πολτοποιείτε και τα βάζετε σε κατσαρολάκι.

Ρίχνετε το υπόλοιπο γιαούρτι.

Ανακατεύετε και ζεσταίνετε τη σάλτσα.

Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρετε τον κόκορα σε μερίδες, με πατατούλες φούρνου και μπόλικη σάλτσα.

TIP: Αν έχετε μικρή γάστρα, κόψτε τον κόκορα σε μερίδες.

Φιλέτο κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μαστίχα

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές.

Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το λικέρ μαστίχας, ανακατεύετε για 1–2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτετε τον ζωμό και χαμηλώνετε θερμοκρασία.

Σιγοβράζετε για 25–30 λεπτά.

Μόλις μειωθεί ο ζωμός στο μισό, ρίχνετε τη σκόνη μαστίχας και την κρέμα γάλακτος.

Σιγοβράζετε για 2–3 λεπτά.

Πασπαλίζετε με σχοινόπρασο και σερβίρετε με δίχρωμο ρύζι.

Σπετζοφάι Πηλίου με κασέρι

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα λουκάνικα για 5–6 λεπτά.

Ρίχνετε τις πράσινες πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2–3 λεπτά.

Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί, ρίχνετε τις ντομάτες και τις πιπεριές Φλωρίνης και σιγομαγειρεύετε για 10–12 λεπτά.

Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κασέρι.

Σκεπάζετε το τηγάνι για 1–2 λεπτά και ανακινείτε.

Σερβίρετε το σπετζοφάι, πασπαλίζοντας με φρέσκια ρίγανη και λίγο μπούκοβο.

Ψαρονέφρι ρολό με σάλτσα γιαούρτι, τζίντζερ και πατάτες baby

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C (αέρα).

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψαρονέφρια απ’ όλες τις μεριές για 4–5 λεπτά.

Αλείφετε το κρέας με κύμινο σκόνη και αλατοπίπερο και το βάζετε σε ένα ταψί στον φούρνο για 30–35 λεπτά περίπου.

Σε ένα άλλο ταψί βάζετε τις πατατούλες κομμένες στη μέση.

Τις περιχύνετε με λεμόνι και πασπαλίζετε με κύμινο, αν θέλετε προσθέτετε και αλάτι.

Ψήνετε για 45-55 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Ανακατεύετε το γιαούρτι με το τζίντζερ και τον φρέσκο κόλιανδρο.

Ζεσταίνετε τον ζωμό λαχανικών και ρίχνετε το μείγμα γιαουρτιού, ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε.

Κόβετε το ψαρονέφρι σε φετούλες, το σερβίρετε και το περιχύνετε με τη σάλτσα γιαουρτιού.

Γαρνίρετε με τις λεμονάτες πατατούλες.

Ρεβιθοκεφτέδες Ίου με ντιπ γιαούρτι – δυόσμο

Χτυπάτε στο μούλτι τα βρασμένα ρεβίθια και τα αλέθετε μέχρι να γίνουν ένας πηχτός πολτός.

Ρίχνετε το αλεύρι, τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το δυόσμο, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και ξαναχτυπάτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ανακατευτούν καλά.

Ζυμώνετε το μείγμα και το αφήνετε σκεπασμένο να ανακατευτούν τα αρώματά του.

Πλάθετε τους ρεβιθοκεφτέδες και τους περνάτε από τη φρυγανιά.

Τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.

Ανακατεύετε το γιαούρτι, με το ελαιόλαδο και το δυόσμο.

Σερβίρετε τους ρεβιθοκεφτέδες με το ντιπ γιαουρτιού.