0%

Μπάρες με Μους από Γιαούρτι και Raspberries

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C στον αέρα.

Απλώνουμε σταυρωτά 2 κομμάτια λαδόκολλα σε ένα ταψί διαστάσεων 20×25 εκατοστών.

Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε αρχικά με το μέλι και μετά με όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη βάση.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και πιέζουμε με μία σπάτουλα, ή με τα χέρια, για να γίνει συμπαγής και να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.

Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 8-10 λεπτά περίπου, μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσό χρώμα.

Σε ένα βαθύ πιάτο προσθέτουμε κρύο νερό και μουλιάζουμε για λίγα λεπτά τα φύλλα ζελατίνης.

Παράλληλα, χτυπάμε σε ένα μπλέντερ τα raspberries μαζί με το ζαχαρούχο γάλα.

Παίρνουμε 100ml από το μείγμα, το ζεσταίνουμε ελαφρά σε ένα κατσαρολάκι, ή στα μικροκύματα, και ανακατεύουμε μέσα για να λιώσουν τα φύλλα ζελατίνης, αφού πρώτα τα έχουμε στύψει καλά για να φύγουν τα πολλά νερά.

Επαναφέρουμε στο μπλέντερ τα ζεστό μείγμα, προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε για λίγο ακόμη.

Αδειάζουμε τη μους γιαουρτιού πάνω από τη βάση και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Αφαιρούμε το γλυκό από το ταψί, ανασηκώνοντας προσεκτικά τη λαδόκολλα και με τη βοήθεια μιας μεγάλης σπάτουλας το τοποθετούμε σε μία πιατέλα.

Αν σας δυσκολεύει, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα και να κόψετε το γλυκό μέσα στο ταψί.

Με έναν αποφλοιωτή ετοιμάζουμε εύκολα και γρήγορα νιφάδες σοκολάτας και τις απλώνουμε πάνω από τη μους γιαουρτιού με raspberries.

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα διατηρούμε για 4-5 μέρες στο ψυγείο.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .

Μπισκότα Γεμιστά με Καραμέλα Dulce de Leche

Προετοιμασία της καραμέλας Dulce De Leche:

Ξεκινάμε με την προετοιμασία της καραμέλας Dulce De Leche, ιδανικά από την προηγούμενη μέρα, ή νωρίτερα, για να προλάβει να κρυώσει πριν προχωρήσουμε με τα γεμιστά μπισκότα.

Αφαιρούμε το χαρτί από το ζαχαρούχο γάλα ΔΕΛΤΑ Βλάχας και πλένουμε την κονσέρβα. Την τοποθετούμε μέσα σε μία χύτρα ταχύτητας και την σκεπάζουμε με ζεστό νερό.

Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 50 λεπτά, έτσι ώστε να πήξει και να αποκτήσουμε μία πλούσια καραμέλα γάλακτος Dulce De Leche.

Για πιο πλούσια καραμέλα, την αφήνουμε να βράσει για 60 λεπτά συνολικά.

Προσέχουμε ο βρασμός να είναι χαμηλός για να μην χτυπάει η κονσέρβα μέσα στην κατσαρόλα.

Μόλις περάσει ο χρόνος, αφαιρούμε τον ατμό από τη χύτρα, την ανοίγουμε με προσοχή και αφαιρούμε το κουτάκι από το νερό.

Αφήνουμε το ζαχαρούχο γάλα να κρυώσει τελείως και μετά το ανοίγουμε.

Εκτέλεση της συνταγής για τα μπισκότα καραμέλας:

Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέτουμε το 1/3 από την καραμέλα Dulce De Leche που έχουμε ετοιμάσει και ανακατεύουμε καλά.

Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε σταδιακά την καστανή ζάχαρη, τη λευκή ζάχαρη και το αυγό.

Παράλληλα, σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και τα ανακατεύουμε μεταξύ τους.

Προσθέτουμε στο μείγμα από το βούτυρο το μείγμα με το αλεύρι σε δόσεις και ανακατεύουμε ελαφρά.

Αν η ζύμη για τα μπισκότα είναι πολύ μαλακή, προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλεύρι.

Με ένα μικρό κουταλάκι σχηματίζουμε μπαλάκια για να αποκτήσουμε ομοιόμορφα μπισκότα καραμέλας.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε αρκετή ζάχαρη και “ζαχαρώνουμε” εξωτερικά ένα ένα τα μπαλάκια από τη ζύμη του μπισκότου.

Τοποθετούμε τα μπαλάκια πάνω σε ένα ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και σε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν κατά το ψήσιμο.

Ψήνουμε τα μπισκότα με καραμέλα Dulce De Leche στους 175 °C για 12-15 λεπτά.

Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.

Επαναλαμβάνουμε για την υπόλοιπη ζύμη για τα μπισκότα.

Αλείφουμε τα μισά μπισκότα με καραμέλα Dulce De Leche και κλείνουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα, δημιουργώντας τα πιο νόστιμα σάντουιτς γεμάτα καραμέλα!

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .

Αρωματικό κέικ λεμόνι με λάδι και γιαούρτι

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη.

Προσθέτετε σιγά–σιγά τα αβγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και την αραιωμένη μαρμελάδα, χτυπώντας τα υλικά στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά.

Λαδώνετε και αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και ρίχνετε το μείγμα.

Ψήνετε το κέικ για περίπου 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Βγάζετε το κέικ από τον φούρνο, το ξεφορμάρετε και το αφήνετε να κρυώσει σε σχάρα.

Για την επικάλυψη: 

Ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μαρμελάδα, αλείφετε το κέικ και γαρνίρετε με το ξύσμα λεμονιού.

Κουλουράκια με άρωμα μαστίχας

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2–3 λεπτά.

Ρίχνετε ένα–ένα τα αβγά και όταν ενσωματωθούν προσθέτετε λίγο–λίγο το αλεύρι, το μπέικιν, το γάλα ΔΕΛΤΑ ΒΛΑΧΑΣ και τη μαστίχα.

Ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα δάχτυλα.

Πλάθετε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλετε και τα τοποθετείτε σε ταψί που έχετε καλύψει με λαδόκολλα.

Αλείφετε με λίγο γάλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20–25 λεπτά.

Βουτυράτα μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το γάλα εβαπορέ.

Προσθέτετε το αλεύρι με το μπέικιν και στο τέλος τις σταγόνες σοκολάτας.

Αφήνετε τη ζύμη «να σταθεί» στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.

Πλάθετε μικρές μπάλες και τις τοποθετείτε σε ταψί φούρνου πάνω σε λαδόκολλα, αφήνοντας χώρο ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.

Πιέζετε την επιφάνεια των μπισκότων με πιρούνι.

Ψήνετε τα βουτυράτα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15 λεπτά περίπου.