Ρίχνετε τη μαστίχα και το αλάτι στο αλεύρι και σιγά–σιγά το ηλιέλαιο και νερό, (όσο πάρει) μέχρι να αποκτήσετε μια σφιχτή ζύμη.
Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ½ ώρα.
Βάζετε στο μίξερ τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το ανθότυρο, την κρέμα γάλακτος, το μέλι, τη μαστίχα και τους κρόκους.
Σιγά-σιγά ρίχνετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάτε και τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτετε στο παραπάνω μείγμα με προσοχή.
Ανοίγετε φύλλο με τη ζύμη και το απλώνετε σε καλά λαδωμένη ταρτιέρα.
Ρίχνετε τη γέμιση στην ταρτιέρα, ισιώνετε με μια σπάτουλα και ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 1 ώρα περίπου.
Πασπαλίζετε τους λουκουμάδες με κανέλα και περιχύνετε με μέλι.
Σερβίρετε με κουταλιές γιαούρτι.
Ρίχνετε τη ζελατίνη σε 2 κουταλιές σούπας γάλα για να μαλακώσει.
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράση.
Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μαστιχέλαιο, τη ζελατίνη και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.
Σουρώνετε το μείγμα και γεμίζετε μια μακρόστενη φόρμα (για κέικ).
Βάζετε την κρέμα μαστίχας στο ψυγείο να κρυώσει και να πήξει για 4 ώρες τουλάχιστον.
Πριν σερβίρετε, βυθίζετε τη φόρμα προσεκτικά σε βραστό νερό και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.
Γαρνίρετε με γλυκό κουταλιού μανταρίνι και σερβίρετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C (με αέρα).
Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα για τάρτα και απλώνετε τη ζύμη.
Ψήνετε για 15 λεπτά.
Χτυπάτε τους κρόκους και τα ξύσματα.
Ρίχνετε το ΔΕΛΤΑ ΒΛΑΧΑΣ Ζαχαρούχο γάλα, ανακατεύοντας καλά και μετά ρίχνετε το χυμό λάιμ και ανακατεύετε.
Γεμίζετε την τάρτα με το μείγμα και ψήνετε για 20-25 λεπτά.
Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει και μετά τη γαρνίρετε με φέτες λάιμ και σερβίρετε.
Βράζετε τους σπόρους ροδιού με το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα για 15 λεπτά.
Ρίχνετε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και βράζετε για λίγα λεπτά ακόμα.
Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε με γιαούρτι.
Κόβετε τα μήλα σε χοντρές ροδέλες, αφαιρώντας τα κουκούτσια.
Βουτυρώνετε ένα ταψί και απλώνετε τις ροδέλες.
Ψήνετε για 15 λεπτά περίπου στους 180°C.
Περιχύνετε με μέλι, πασπαλίζετε με καρύδια και κανέλα και σερβίρετε με κουταλιές γιαούρτι.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσετε μια ελαφριά σαντιγί.
Βάζετε το κονιάκ σε ένα μπολ και βυθίζετε τα μπισκότα για 1–2 λεπτά.
Μοιράζετε τα μισά μπισκότα στις βάσεις των ποτηριών.
Γεμίζετε με τη μισή ποσότητα κρέμας.
Μοιράζετε τα μισά blueberries στα ποτήρια και τα υπόλοιπα μπισκότα και συνεχίζετε γεμίζοντας με την υπόλοιπη κρέμα.
Τέλος γαρνίρετε με τα υπόλοιπα blueberries και σερβίρετε.
Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα (22*8εκ.) και καλύπτετε τον πάτο με χαρτί φούρνου.
Ανακατεύετε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και απλώνετε το μείγμα στον πάτο της φόρμας.
Βάζετε τη σοκολάτα και το κακάο σε μπαιν μαρί μέχρι να λιώσει.
Βάζετε τα αβγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη σε μπαιν μαρί και χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 6–8 λεπτά μέχρι να αρχίσει το μείγμα να πήζει.
Συνεχίζετε το χτύπημα για 6–8 λεπτά ακόμα μέχρι να κρυώσει ελαφρά.
Ανακατεύετε τη λιωμένη σοκολάτα με το παραπάνω μείγμα.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και με προσοχή την ανακατεύετε στο παραπάνω μείγμα.
Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και καταψύχετε για 4–6 ώρες.
Βάζετε την κρέμα, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Ανεβάζετε τη φωτιά και βράζετε για 5–7 λεπτά μέχρι να πήξει το σιρόπι.
Το αφήνετε να κρυώσει.
Ξεφορμάρετε και κόβετε το σεμιφρέντο σε φέτες και το σερβίρετε με σιρόπι καραμέλας.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσετε μια ελαφριά σαντιγί.
Βάζετε τον καφέ espresso σε ένα μπολ και βυθίζετε τα μπισκότα για 1–2 λεπτά.
Μοιράζετε το 1/3 των μπισκότων στις βάσεις των ποτηριών.
Γεμίζετε με τη μισή ποσότητα κρέμας.
Μοιράζετε ξανά 1/3 των μπισκότων και συνεχίζετε, γεμίζοντας με την υπόλοιπη κρέμα.
Τέλος, γαρνίρετε με τα υπόλοιπα μπισκότα και σερβίρετε.
Αν θέλετε γαρνίρετε με κόκκους καφέ.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 140°C (με αέρα).
Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μούλτι.
Ανακατεύετε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο και τα απλώνετε στον πάτο ενός πυρέξ 22–23εκ. (ή μιας φόρμας).
Ψήνετε τη βάση του γλυκού για 10-15 λεπτά.
Χτυπάτε το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet Οικογενειακό με το τυρί και μετά ρίχνετε τα αβγά ένα–ένα μέχρι να ενοποιηθούν καλά.
Ρίχνετε τα ξύσματα και το μέλι, κρατώντας 3 κουταλιές σούπας για το γαρνίρισμα.
Ρίχνετε το μείγμα πάνω στην μπισκοτένια βάση, καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 1 ώρα.
Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε το τσιζκέικ για ακόμα 15 λεπτά.
Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο.
Πριν σερβίρετε, γαρνίρετε με τα φιστίκια και το υπόλοιπο μέλι.