0%

Ελαφρύ Τσιζκέικ με Μάνγκο

Αδειάζουμε τα γιαούρτια σε ένα μεγάλο σκεύος, προσθέτουμε το μέλι με τη βανίλια, λίγο χυμό από το λάιμ και ανακατεύουμε καλά.

Θρυμματίζουμε τα digestive και χωρίζουμε τα τρίμματα σε 2 μπολάκια ή ποτήρια.

Πάνω από το μπισκότο προσθέτουμε την κρέμα του γιαουρτιού με το μέλι.

Καθαρίζουμε το μάνγκο και το κόβουμε σε κυβάκια.

Προσθέτουμε πάνω από το γλυκό γιαουρτιού τα κυβάκια από το μάνγκο.

Σερβίρουμε το πιο Ελαφρύ Τσιζκέικ με Μάνγκο μαζί με λίγο ξύσμα από το λάιμ.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .

Τσουρέκι με Γιαούρτι και Φρούτα του Δάσους

Φρυγανίζουμε τις φέτες από το τσουρέκι για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές εξωτερικά και να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.

Tip: κόβουμε χοντρές τις φέτες από το τσουρέκι για να διατηρηθούν μαλακές στο εσωτερικό τους.

Τοποθετούμε σε κάθε πιάτο 1 φέτα από το ψημένο τσουρέκι και από πάνω το μισό γιαούρτι, λίγα φρούτα του δάσους και 1 κουταλάκι φιλέ αμυγδάλου.

Προσωπικά επιλέγω raspberries και blueberries, αλλά μπορείτε να προσθέσετε τα φρούτα της επιλογής σας.

Για πιο γλυκό αποτέλεσμα, προσθέτουμε λίγο μέλι πάνω από το Τσουρέκι με Γιαούρτι και Φρούτα του Δάσους.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .

Κρέμα Γιαουρτιού με Γκρανόλα Βρώμης

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το λάδι, το μέλι, το αλάτι και την καστανή ζάχαρη.

Τα χτυπάμε ελαφρά έτσι ώστε να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και προσθέτουμε τη βρώμη και τα αμύγδαλα.

Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γκρανόλα και απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Πιέζουμε με ένα μεγάλο κουτάλι, ή με τα χέρια, ώστε να σχηματίσουμε ένα συμπαγές σχήμα πάχους 2 εκατοστών.

Ψήνουμε τη γκρανόλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και προχωράμε με την κρέμα γιαουρτιού μέχρι να κρυώσει η granola.

Ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι και το ανακατεύουμε σε ένα σκεύος μαζί με το χυμό από το λάιμ.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σερβίρουμε την κρέμα γιαουρτιού σε μερίδες, από πάνω πασπαλίζουμε το ξύσμα από το λάιμ και προσθέτουμε κομμάτια από τη γκρανόλα.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .

Γαλλική Τάρτα Φλαν με Κρέμα

Ξεκινάμε με την προετοιμασία της ζύμης.

Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μαλακωμένο βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια.

Μετά από λίγο προσθέτουμε το νερό, ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή και ομοιόμορφη ζύμη και μετά σχηματίζουμε μία μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C στον αέρα.

Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο, την αφήνουμε να μαλακώσει για 15 λεπτά και μετά την ανοίγουμε σε πάχος μισού εκατοστού.

Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα διαμέτρου 30 εκατοστών περιμετρικά στο εσωτερικό της και στη βάση της τοποθετούμε ένα κομμάτι λαδόκολλας.

Τοποθετούμε τη ζύμη, κόβουμε τα κομμάτια που περισσεύουν στο πλάι, τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια της και ψήνουμε για 10 λεπτά με ένα βάρος από πάνω για να μη φουσκώσει.

Tip: Αν δεν έχετε ειδικά βάρη για τάρτες, τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόκολλας πάνω από τη ζύμη και από πάνω φασόλια, ή ρεβύθια.

Αφαιρούμε το βάρος και ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να πάρει ένα πολύ ελαφρύ χρώμα.

Χτυπάμε σε ένα σκεύος, ή στο μίξερ, τα αυγά με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και στο τέλος προσθέτουμε το κορν φλάουρ.

Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος.

Συνεχίζοντας το χτύπημα των αυγών, προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα και μετά επαναφέρουμε όλο το μείγμα της κρέμας στην κατσαρόλα για να πάρει μία βράση.

Αδειάζουμε το μείγμα της κρέμας πάνω από την τάρτα και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί στο εσωτερικό της και να αποκτήσει ένα καφέ χρώμα από πάνω.

Την αφαιρούμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και μετά τη βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ πριν την κόψουμε.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .

Εύκολο Μιλφέιγ με Raspberries

Αδειάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος απευθείας από το ψυγείο στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίζει να σφίγγει η κρέμα και να γίνεται σαντιγί.

Μόλις η σαντιγί αποκτήσει την υφή γιαουρτιού και δέσει, προσθέτουμε τη βανίλια και μετά σταματάμε το χτύπημα για να μην κόψει.

Tip: Για επιπλέον άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε στη σαντιγί ξύσμα από λάιμ, ή πορτοκάλι.

Τοποθετούμε τη σαντιγί σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη κορνέ, σφίγγουμε από πίσω και πιέζουμε ελαφρά για να φύγει ο αέρας.

Σε ένα πιάτο τοποθετούμε 1 μπισκότο βουτύρου και περιμετρικά του με τη σειρά raspberries και σαντιγί.

Γεμίζουμε με σαντιγί το κέντρο του μιλφέιγ με raspberries και κλείνουμε με μία δεύτερη γαλέτα βουτύρου.

Επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία για τη δεύτερη στρώση και στο τέλος κλείνουμε με ένα τρίτο μπισκότο.

Πασπαλίζουμε από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε το πιο γρήγορο και εύκολο Μιλφέιγ με Raspberries.

Αυτό το γλυκό είναι ιδανικό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και μπορείτε να προσθέσετε τα δικά σας διακοσμητικά στοιχεία για να του δώσετε έναν εορταστικό χαρακτήρα.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .

Τούρτα Σοκολάτας με Φυτικό Ρόφημα Αμυγδάλου

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 °C στον αέρα.

Στη βάση μίας στρογγυλής φόρμας 22 εκατοστών, τοποθετούμε μία λαδόκολλα για να μην κολλήσει το κέικ για την τούρτα σοκολάτας.

Τα πλαϊνά της φόρμας τα βουτυρώνουμε ελαφρά με μαργαρίνη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τη δεύτερη φόρμα.

Tip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φόρμα σιλικόνης που δεν χρειάζεται βουτύρωμα και λαδόκολλα

Σε μία κανάτα αδειάζουμε τα 2 ποτήρια από το ρόφημα αμυγδάλου, προσθέτουμε το ξύδι και ανακατεύουμε.

Παράλληλα, τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ το ηλιέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά το μείγμα.

Σε ένα σκεύος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα ξηρά συστατικά για το κέικ σοκολάτας, τα ανακατεύουμε και τα κοσκινίζουμε μέσα στον κάδο με τα υγρά.

Χωρίζουμε το μείγμα του κέικ σοκολάτας στις δύο φόρμες και τις ψήνουμε κάθε μία χωριστά, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι από το κέντρο του κέικ.

Αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσουν τα κείκ, τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πάνω σε μία σχάρα.

Προετοιμασία του vegan frosting σοκολάτας:

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε 4 κούπες ζάχαρη άχνη, το κακάο, το εκχύλισμα βανίλιας, τη μαργαρίνη και χτυπάμε δυνατά για λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε στο μείγμα σιγά-σιγά τις κουταλιές από το ρόφημα αμυγδάλου μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές frosting σοκολάτας.

Αν το frosting σοκολάτας είναι σχετικά υγρό και δεν στέκεται, προσθέτουμε επιπλέον ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Συναρμολόγηση της τούρτας σοκολάτας:

Τοποθετούμε τη μία βάση του κέικ σε μία πιατέλα.

Απλώνουμε στη βάση μία μεγάλη δόση από το frosting σοκολάτας και τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο κέικ σοκολάτας.

Με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, ή ένα μαχαίρι, απλώνουμε περιμετρικά και στην επιφάνεια της τούρτας το υπόλοιπο frosting σοκολάτας.

H τούρτα σοκολάτας είναι σχεδόν έτοιμη να την απολαύσουμε και αρκεί να πασπαλίσουμε από πάνω τις σταγόνες της σοκολάτας και ό,τι άλλα διακοσμητικά θέλουμε.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .

Πανακότα Καρύδας με Κουλί Φραγκοστάφυλο

Σε βαθύ πιάτο βάζουμε κρύο νερό και βυθίζουμε τα φύλλα ζελατίνης.

Αφήνουμε τη ζελατίνη να μαλακώσει για 5 λεπτά και παράλληλα προχωράμε τη συνταγή για την πανακότα καρύδας.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, προσθέτουμε το ρόφημα καρύδας μαζί με τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.

Ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να διαλυθεί η ζάχαρη και αφαιρούμε το κατσαρολάκι από την εστία μόλις ζεσταθεί το μείγμα.

Στίβουμε τα φύλλα ζελατίνης, τα προσθέτουμε στο ζεστό ρόφημα καρύδας και ανακατεύουμε λίγο μέχρι να λιώσουν.

Αδειάζουμε το μείγμα για την πανακότα καρύδας σε ένα μεγάλο μπολ και για να το κρυώσουμε το τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγαλύτερο σκεύος με παγάκια, ανακατεύοντας για λίγα λεπτά.

Εναλλακτικά, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει μέσα στο μπολ από μόνο του και ανακατεύουμε ανά διαστήματα.

Χωρίζουμε το κρύο μείγμα σε 4 φορμάκια και βάζουμε την πανακότα καρύδας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Για το κουλί φραγκοστάφυλο τοποθετούμε σε ένα μικρό καταρολάκι τα φρούτα, τη ζάχαρη, το νερό και ζεσταίνουμε σε υψηλή θερμοκρασία.

Με ένα γουδί, ή ένα πηρούνι, λιώνουμε τα φραγκοστάφυλλα για να βγει όλο το ζουμί τους και βράζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουμε μία παχύρεστη σάλτσα.

Σουρώνουμε το κουλί φραγκοστάφυλου και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Μπορούμε να το διατηρήσουμε με αυτό τον τρόπο για λίγες μέρες.

Για να ξεφορμάρουμε την πανακότα καρύδας, τοποθετούμε τα φορμάκια με προσοχή μέσα σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και τα αναποδογυρίζουμε στα πιάτα που θα τα σερβίρουμε.

Εναλλακτικά, μπορούμε να ζεστάνουμε για λίγο περιμετρικά τη φόρμα με ένα φλόγιστρο.

Σερβίρουμε την πανακότα καρύδας με κουλί φραγκοστάφυλο και λίγα φρέσκα φραγκοστάφυλα από πάνω.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .

Πανακότα με ρόφημα αμυγδάλου και φλέικς καρύδας

Ζεσταίνετε το ρόφημα αμυγδάλου μαζί με τη ζάχαρη.

Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, το αποσύρετε από τη φωτιά και το σουρώνετε.

Ρίχνετε τα φύλλα ζελατίνης, αφού προηγουμένως τα μαλακώσετε σε κρύο νερό.

Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και ρίχνετε το λικέρ πικραμύγδαλο.

Μοιράζετε την κρέμα σε 6 ατομικά φορμάκια και τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.

Απλώνετε τα φλέικς καρύδας σε μια λαδόκολλα και τα ψήνετε για 4–5 λεπτά.

Ξεφορμάρετε την κρέμα αμυγδάλου, βουτώντας τα φορμάκια σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα.

Γαρνίρετε με ψημένα φλέικς καρύδας και σιρόπι καραμέλας.

Κορμός σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης

Κόβετε τα μπισκότα με το χέρι σε μέτρια κομμάτια και τα ρίχνετε σε μπολ.

Προσθέτετε τις σταφίδες και τα φιστίκια Αιγίνης.

Βάζετε σε μπαιν-μαρί τις σοκολάτες, το βούτυρο και τα γάλατα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Αδειάζετε το μείγμα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε προσεκτικά.

Καλύπτετε το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας με μεμβράνη και αδειάζετε το περιεχόμενο του μπολ.

Με ένα κουτάλι πιέζετε για να μην αφήσετε κενά.

Αφήνετε για 3–4 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο να παγώσει.

Ξεφορμάρετε, αφαιρείτε τη μεμβράνη και γαρνίρετε τον κορμό σοκολάτας με ψιλοκομμένα φιστίκια.

Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Γαλακτομπούρεκο με κάρδαμο

Βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και όταν πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 5 λεπτά περίπου.

Αφήνετε να κρυώσει.

Κρατάτε στην άκρη 1 φλιτζάνι γάλα και τη μισή ζάχαρη.

Βάζετε το υπόλοιπο γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη και το κάρδαμο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθούν.

Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τον κρόκο να αφρατέψουν.

Ρίχνετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Ρίχνετε το σιμιγδάλι και το γάλα που κρατήσατε στην άκρη και ανακατεύετε καλά.

Σιγά–σιγά ρίχνετε το ζεστό γάλα (αφού το σουρώσετε) στο μπολ με το μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας συνεχώς.

Αδειάζετε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η κρέμα.

Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε το βούτυρο και ανακατεύετε καλά.

Αφήνετε να κρυώσει ελαφρά.

Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντάς τα ένα–ένα.

Ρίχνετε την κρέμα στα φύλλα και την απλώνετε.

Γυρίζετε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν και στρώνετε από πάνω τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα.

Χαράζετε το γαλακτομπούρεκο και το περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο.

Ψήνετε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μια ώρα μέχρι να ροδίσει.

Όσο είναι ζεστό, το περιχύνετε με το κρύο σιρόπι.