0%

Φιλέτο σολομού με σπανάκι και λεμονάτη σάλτσα

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ψήνετε τα φιλέτα σολομού για 4–5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βάζετε το σπανάκι στο τηγάνι, αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με την κρέμα γάλακτος.

Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά με καπάκι για 3–4 λεπτά (ανακατεύοντας μια–δυο φορές).

Ρίχνετε το χυμό, το ξύσμα λεμονιού, την κάπαρη και το μαϊντανό και αποσύρετε από τη φωτιά.

Σερβίρετε σε πιάτα και γαρνίρετε με σφήνες λεμονιού.

Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε αλάτι και πιπέρι.

Παγωτό για παιδιά με φράουλες και μπισκότα

Κόβετε τις μισές φράουλες σε μικρά κομμάτια και τις υπόλοιπες τις χτυπάτε στο μπλέντερ να γίνουν πουρές.

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε το γάλα ΔΕΛΤΑ Βλάχας, τη ζάχαρη άχνη και τον πουρέ φράουλας.

Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίχνετε τις φράουλες και τα μπισκότα και ανακατεύετε προσεκτικά.

Γεμίζετε ένα μεταλλικό σκεύος και το καλύπτετε με διάφανη μεμβράνη.

Το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6–8 ώρες.

Κάθε μισή ώρα βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και το ανακατεύετε για να μην κρυσταλλώσει το μείγμα.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για 4–5 φορές.

Δέκα λεπτά πριν σερβίρετε, το βγάζετε από την κατάψυξη.

Κουλουράκια με άρωμα μαστίχας

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2–3 λεπτά.

Ρίχνετε ένα–ένα τα αβγά και όταν ενσωματωθούν προσθέτετε λίγο–λίγο το αλεύρι, το μπέικιν, το γάλα ΔΕΛΤΑ ΒΛΑΧΑΣ και τη μαστίχα.

Ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα δάχτυλα.

Πλάθετε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλετε και τα τοποθετείτε σε ταψί που έχετε καλύψει με λαδόκολλα.

Αλείφετε με λίγο γάλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20–25 λεπτά.

Βουτυράτα μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το γάλα εβαπορέ.

Προσθέτετε το αλεύρι με το μπέικιν και στο τέλος τις σταγόνες σοκολάτας.

Αφήνετε τη ζύμη «να σταθεί» στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.

Πλάθετε μικρές μπάλες και τις τοποθετείτε σε ταψί φούρνου πάνω σε λαδόκολλα, αφήνοντας χώρο ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.

Πιέζετε την επιφάνεια των μπισκότων με πιρούνι.

Ψήνετε τα βουτυράτα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15 λεπτά περίπου.

Γαλατόπιτα με κρούστα καστανής ζάχαρης

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Βάζετε το Καθημερινά Φρέσκο Γάλα από τη ΔΕΛΤΑ και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τα αβγά και το ξύσμα.

Σιγά–σιγά ρίχνετε το ζεστό γάλα με τη ζάχαρη στο μπολ και ανακατεύετε.

Επιστρέφετε την κρέμα στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα (σε χαμηλή φωτιά).

Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το παγωμένο βούτυρο.

Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά ρίχνετε το μέλι.

Στη συνέχεια βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος 26 εκ. και ρίχνετε το μείγμα.

Ανακατεύετε τα υλικά της κρούστας και αδειάζετε το μείγμα στην επιφάνεια της γαλατόπιτας.

Ψήνετε για 30-40 λεπτά περίπου.

Σερβίρετε πασπαλίζοντας με άχνη και κανέλα.

Τrifle με μπισκότα και blueberries

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσετε μια ελαφριά σαντιγί.

Βάζετε το κονιάκ σε ένα μπολ και βυθίζετε τα μπισκότα για 1–2 λεπτά.

Μοιράζετε τα μισά μπισκότα στις βάσεις των ποτηριών.

Γεμίζετε με τη μισή ποσότητα κρέμας.

Μοιράζετε τα μισά blueberries στα ποτήρια και τα υπόλοιπα μπισκότα και συνεχίζετε γεμίζοντας με την υπόλοιπη κρέμα.

Τέλος γαρνίρετε με τα υπόλοιπα blueberries και σερβίρετε.

Σεμιφρέντο σοκολάτας με σιρόπι καραμέλας

Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα (22*8εκ.) και καλύπτετε τον πάτο με χαρτί φούρνου.

Ανακατεύετε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και απλώνετε το μείγμα στον πάτο της φόρμας.

Βάζετε τη σοκολάτα και το κακάο σε μπαιν μαρί μέχρι να λιώσει.

Βάζετε τα αβγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη σε μπαιν μαρί και χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 6–8 λεπτά μέχρι να αρχίσει το μείγμα να πήζει.

Συνεχίζετε το χτύπημα για 6–8 λεπτά ακόμα μέχρι να κρυώσει ελαφρά.

Ανακατεύετε τη λιωμένη σοκολάτα με το παραπάνω μείγμα.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και με προσοχή την ανακατεύετε στο παραπάνω μείγμα.

Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και καταψύχετε για 4–6 ώρες.

Βάζετε την κρέμα, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Ανεβάζετε τη φωτιά και βράζετε για 5–7 λεπτά μέχρι να πήξει το σιρόπι.

Το αφήνετε να κρυώσει.

Ξεφορμάρετε και κόβετε το σεμιφρέντο σε φέτες και το σερβίρετε με σιρόπι καραμέλας.

Ταλιατέλες με προσούτο και βασιλικό

Βράζετε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό al dente. Σουρώνετε και ξαναβάζετε τις ταλιατέλες στην κατσαρόλα. Σε ένα μπολ βάζετε την κρέμα, τους κρόκους, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. ρίχνετε το μίγμα στην κατσαρόλα με τις ταλιατέλες και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 1 – 2 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε τις ταλιατέλες με το προσούτο, φύλλα βασιλικού και παρμεζάνα τριμμένη.

Trifle με μπισκότα και άρωμα καφέ

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσετε μια ελαφριά σαντιγί.

Βάζετε τον καφέ espresso σε ένα μπολ και βυθίζετε τα μπισκότα για 1–2 λεπτά.

Μοιράζετε το 1/3 των μπισκότων στις βάσεις των ποτηριών.

Γεμίζετε με τη μισή ποσότητα κρέμας.

Μοιράζετε ξανά 1/3 των μπισκότων και συνεχίζετε, γεμίζοντας με την υπόλοιπη κρέμα.

Τέλος, γαρνίρετε με τα υπόλοιπα μπισκότα και σερβίρετε.

Αν θέλετε γαρνίρετε με κόκκους καφέ.

Εύκολο παγωτό με φράουλες

Κόβετε τις μισές φράουλες σε μικρά κομμάτια και τις υπόλοιπες τις χτυπάτε στο μπλέντερ να γίνουν πουρές.

Σε ένα βαθύ μπολ, ανακατεύετε το ζαχαρούχο γάλα, το λικέρ και τον πουρέ φράουλας και κατόπιν σιγά–σιγά ρίχνετε και το γιαούρτι.

Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίχνετε και τις φράουλες και ανακατεύετε προσεκτικά.

Γεμίζετε ένα μεταλλικό σκεύος και το καλύπτετε με διάφανη μεμβράνη.

Το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6–8 ώρες.

Δέκα λεπτά πριν σερβίρετε, το βγάζετε από την κατάψυξη.