Πουρές αρακά:
Βράζουμε τον αρακά σε ένα κατσαρολάκι με το φύλλο δάφνης και το κρεμμύδι.
Μόλις τα σφαιρίδια του αρακά μαλακώσουν, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ χειρός μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Sauce γιαουρτιού:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Beurre clarifie:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει.
Αφού λιώσει το αφήνουμε περίπου για 10’ για να διαχωριστεί το γάλα.
Με μια κουτάλα παίρνουμε το βούτυρο από το κατσαρολάκι, προσέχοντας να μην πάρουμε το γάλα το οποίο έχει μείνει στον πάτο της κατσαρόλας.
Fillet mignon:
Σε μια κατσαρόλα με βραστό και αλατισμένο νερό βράζουμε τα χόρτα για 3’.
Μόλις τα σουρώσουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολάκι και βρέχουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το beurre clarifie σε δυνατή φωτιά και σωτάρουμε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές, ώσπου να φτάσουν στη θερμοκρασία ψησίματος που επιθυμούμε.
Σερβίρισμα:
Φτιάχνουμε μία στρώση sauce γιαουρτιού στο πιάτο με τη βοήθεια ενός κουταλιού, ή μιας σπάτουλας.
Βάζουμε λίγα χόρτα στο κενό σημείο του πιάτου και πάνω στα χόρτα τοποθετούμε το φιλέτο κομμένο στη μέση.
Στολίζουμε το πιάτο με βούλες από πουρέ αρακά, ραπανάκια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες, φύτρες σκόρδου και στο τέλος ρίχνουμε 2 σταγόνες λάδι τρούφας πάνω στα φιλέτα.