Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα λουκάνικα για 5–6 λεπτά.
Ρίχνετε τις πράσινες πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2–3 λεπτά.
Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί, ρίχνετε τις ντομάτες και τις πιπεριές Φλωρίνης και σιγομαγειρεύετε για 10–12 λεπτά.
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κασέρι.
Σκεπάζετε το τηγάνι για 1–2 λεπτά και ανακινείτε.
Σερβίρετε το σπετζοφάι, πασπαλίζοντας με φρέσκια ρίγανη και λίγο μπούκοβο.
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε τα τυριά, το γιαούρτι και το δυόσμο.
Απλώνετε ένα χωριάτικο φύλλο στην επιφάνεια εργασίας και το αλείφετε με ελαιόλαδο.
Τοποθετείτε 2-3 κουτάλια σούπας γέμιση στο κέντρο σχηματίζοντας μια γραμμή κατά μήκος.
Διπλώνετε, ώστε να σχηματιστεί ένα μακρόστενο ρολό και το στρίβετε σχηματίζοντας ένα «σαρίκι».
Λαδώνετε την πίτα και την πασπαλίζετε με σουσάμι και μαυροκούκι.
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με την υπόλοιπη γέμιση και τα φύλλα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.