Κόβετε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μπουκιές.
Βάζετε σε ένα μπολ το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet, το σαφράν, το αλατοπίπερο και ανακατεύετε.
Ρίχνετε τις μπουκιές κοτόπουλου και τις καλύπτετε με το μείγμα.
Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Τινάζετε ελαφρά τις μπουκιές κοτόπουλου και τις απλώνετε σε ταψί.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά περίπου (μέχρι να ροδίσουν).
Πλένετε καλά την κινόα και τη σουρώνετε.
Τη βράζετε για 15 λεπτά περίπου και τη σουρώνετε.
Ετοιμάζετε μια βινεγκρέτ, ανακατεύοντας καλά με το σύρμα σε ένα μεγάλο μπολ το χυμό και το ξύσμα από τα λάιμ, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
Ρίχνετε τα μυρωδικά και τη βινγκρέτ στην κινόα και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη δροσερή σαλάτα κινόα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet, τα αβγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σιγά-σιγά ρίχνετε το αλεύρι και το νερό και ανακατεύετε με έναν αβγοδάρτη, μέχρι να αποκτήσετε ένα αραιό χυλό.
Βάζετε το ελαιόλαδο στο ταψί και το βάζετε στο φούρνο να κάψει για λίγα λεπτά.
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180°C.
Αδειάζετε πάνω στο καυτό λάδι το χυλό και τον απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Ρίχνετε την ξυνομυζήθρα σε διάσπαρτα σημεία στην επιφάνεια.
Πασπαλίζετε τη ζυμαρόπιτα με μαυροκούκι και ψήνετε για 30-35 λεπτά περίπου.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 140°C (με αέρα).
Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μούλτι.
Ανακατεύετε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο και τα απλώνετε στον πάτο ενός πυρέξ 22–23εκ. (ή μιας φόρμας).
Ψήνετε τη βάση του γλυκού για 10-15 λεπτά.
Χτυπάτε το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet Οικογενειακό με το τυρί και μετά ρίχνετε τα αβγά ένα–ένα μέχρι να ενοποιηθούν καλά.
Ρίχνετε τα ξύσματα και το μέλι, κρατώντας 3 κουταλιές σούπας για το γαρνίρισμα.
Ρίχνετε το μείγμα πάνω στην μπισκοτένια βάση, καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 1 ώρα.
Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε το τσιζκέικ για ακόμα 15 λεπτά.
Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο.
Πριν σερβίρετε, γαρνίρετε με τα φιστίκια και το υπόλοιπο μέλι.
Κόβετε τις μισές φράουλες σε μικρά κομμάτια και τις υπόλοιπες τις χτυπάτε στο μπλέντερ να γίνουν πουρές.
Σε ένα βαθύ μπολ, ανακατεύετε το ζαχαρούχο γάλα, το λικέρ και τον πουρέ φράουλας και κατόπιν σιγά–σιγά ρίχνετε και το γιαούρτι.
Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνετε και τις φράουλες και ανακατεύετε προσεκτικά.
Γεμίζετε ένα μεταλλικό σκεύος και το καλύπτετε με διάφανη μεμβράνη.
Το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6–8 ώρες.
Δέκα λεπτά πριν σερβίρετε, το βγάζετε από την κατάψυξη.
Περιχύνετε το κουνέλι με το λεμόνι, το βάζετε σε βαθύ γυάλινο σκεύος και το αφήνετε σκεπασμένο στο ψυγείο για 2–3 ώρες.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
Στεγνώνετε το κουνέλι, το βάζετε σε γάστρα και αλατοπιπερώνετε.
Πασπαλίζετε με το θυμάρι και περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ½ φλ. τσαγιού νερό.
Αφήνετε το κουνέλι στη γάστρα να ψηθεί μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει.
Χτυπάτε τα αβγά και τα ανακατεύετε με γιαούρτι Δέλτα Complet Πλήρες και λίγο αλατοπίπερο.
Περιχύνετε με το μείγμα το φαγητό και ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5–6 λεπτά.
Ρίχνετε το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1–2 λεπτά.
Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε τα μυρωδικά και ανακατεύετε.
Βράζετε τα ζυμαρικά και τα σουρώνετε κρατώντας 2 φλ. από το νερό στο οποίο έβρασαν.
Ανακατεύετε το γιαούρτι με το νερό από τα ζυμαρικά και τα μυρωδικά.
Περιχύνετε τα ματσάτα, ανακατεύετε και σερβίρετε.