Βάζετε στο μπλέντερ τα φρούτα και το γιαούρτι και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Recipe Category: Γιαούρτι
Παραδοσιακοί λουκουμάδες με γιαούρτι και μέλι
Πασπαλίζετε τους λουκουμάδες με κανέλα και περιχύνετε με μέλι.
Σερβίρετε με κουταλιές γιαούρτι.
Πατσαβουρόπιτα Λέρου με γιαούρτι και κρέμα γάλακτος
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C. Βάζετε σε βαθύ μπολ το γιαούρτι, τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Βουτάτε τα φύλλα κρούστας στο μείγμα και τα απλώνετε στο ελαφρά λαδωμένο ταψί.
Πασπαλίζετε με τη φέτα και τα μυρωδικά.
Ψήνετε για 30 λεπτά στους 170°C μέχρι να ροδίσει η πίτα.
Φιλέτα κοτόπουλου με κουρκουμά
Κόβετε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μπουκιές.
Βάζετε σε ένα μπολ το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet, τον κουρκουμά, το αλατοπίπερο και ανακατεύετε.
Ρίχνετε τις μπουκιές κοτόπουλου και τις καλύπτετε με το μείγμα.
Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Τινάζετε ελαφρά τις μπουκιές κοτόπουλου και τις απλώνετε σε ταψί.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά περίπου (μέχρι να ροδίσουν).
Βράζετε το ρύζι με το κάρδαμο και σουρώνετε.
Πετάτε τους σπόρους κάρδαμου.
Ανακατεύετε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και περιχύνετε το ρύζι.
Σερβίρετε με το κοτόπουλο.
Πικάντικη καροτόσουπα με γιαούρτι
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε τους σπόρους κύμινου και το μπούκοβο.
Ανακατεύετε για 1–2 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τα αρώματά τους.
Κρατάτε στην άκρη τη μισή ποσότητα των μπαχαρικών για το τέλος.
Ρίχνετε τα καρότα, τις φακές, λίγο αλάτι και το ζωμό λαχανικών και όταν το μείγμα πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20 λεπτά.
Πολτοποιείτε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ.
Ρίχνετε το γιαούρτι, ανακατεύετε 1–2 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά.
Σερβίρετε την καροτόσουπα σε μπολ και γαρνίρετε με τα μπαχαρικά που κρατήσατε στην άκρη και μια κουταλιά γιαούρτι.
Γιαούρτι με γλυκό κουταλιού ρόδι
Βράζετε τους σπόρους ροδιού με το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα για 15 λεπτά.
Ρίχνετε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και βράζετε για λίγα λεπτά ακόμα.
Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε με γιαούρτι.
Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα γιαουρτιού
Σε ένα μεγάλο αντίκολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
Ακουμπάτε τα φιλέτα και αφήνετε να ψηθούν 3–4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αλατίζετε ελαφρά και ρίχνετε το κρασί.
Αφήνετε 1–2 λεπτά να εξατμιστεί και προσθέτετε το ζωμό, τη μουστάρδα, το θυμάρι το tabasco και το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet Οικογενειακό.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 2–3 λεπτά να «μισοπήξει» η σάλτσα.
Σερβίρετε το μοσχαρίσιο φιλέτο αμέσως γαρνίροντας με ψητά λαχανικά.
Γεμιστά με γιαούρτι και δυόσμο
Ανακατεύετε τα υλικά για το ντιπ σε ένα μπολ μαζί με το γιαούρτι και σερβίρετε με τα γεμιστά.
Γιαούρτι με ψημένο μήλο, μέλι, καρύδια και κανέλα
Κόβετε τα μήλα σε χοντρές ροδέλες, αφαιρώντας τα κουκούτσια.
Βουτυρώνετε ένα ταψί και απλώνετε τις ροδέλες.
Ψήνετε για 15 λεπτά περίπου στους 180°C.
Περιχύνετε με μέλι, πασπαλίζετε με καρύδια και κανέλα και σερβίρετε με κουταλιές γιαούρτι.
Light smoothie με κόκκινα φρούτα και μπανάνα
Βάζετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά (ανάμικτα κόκκινα φρούτα, μία μπανάνα κομμένη σε φέτες, 2 κουταλιές της σούπας muesli και στραγγιστό γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet) και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.