Ξεκινάμε με την προετοιμασία της ζύμης.
Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μαλακωμένο βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια.
Μετά από λίγο προσθέτουμε το νερό, ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή και ομοιόμορφη ζύμη και μετά σχηματίζουμε μία μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C στον αέρα.
Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο, την αφήνουμε να μαλακώσει για 15 λεπτά και μετά την ανοίγουμε σε πάχος μισού εκατοστού.
Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα διαμέτρου 30 εκατοστών περιμετρικά στο εσωτερικό της και στη βάση της τοποθετούμε ένα κομμάτι λαδόκολλας.
Τοποθετούμε τη ζύμη, κόβουμε τα κομμάτια που περισσεύουν στο πλάι, τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια της και ψήνουμε για 10 λεπτά με ένα βάρος από πάνω για να μη φουσκώσει.
Tip: Αν δεν έχετε ειδικά βάρη για τάρτες, τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόκολλας πάνω από τη ζύμη και από πάνω φασόλια, ή ρεβύθια.
Αφαιρούμε το βάρος και ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να πάρει ένα πολύ ελαφρύ χρώμα.
Χτυπάμε σε ένα σκεύος, ή στο μίξερ, τα αυγά με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και στο τέλος προσθέτουμε το κορν φλάουρ.
Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος.
Συνεχίζοντας το χτύπημα των αυγών, προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα και μετά επαναφέρουμε όλο το μείγμα της κρέμας στην κατσαρόλα για να πάρει μία βράση.
Αδειάζουμε το μείγμα της κρέμας πάνω από την τάρτα και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί στο εσωτερικό της και να αποκτήσει ένα καφέ χρώμα από πάνω.
Την αφαιρούμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και μετά τη βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ πριν την κόψουμε.
Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!
Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .