0%

Porridge Βρώμης με Κόκκινα Φρούτα

Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη βρώμη, την κανέλα, τη στέβια, τη βανίλια και σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 8-10 λεπτά.

Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει, μέχρι να αποκτήσουμε μία απαλή κρέμα.

Αν πήξει αρκετά, προσθέτουμε λίγο επιπλέον γάλα μέχρι να αποκτήσουμε την υφή που επιθυμούμε.

Παράλληλα, προχωράμε με τη σάλτσα από τα κόκκινα φρούτα.

Ψιλοκόβουμε τα φρούτα και τα προσθέτουμε σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το μέλι και το νερό.

Tip: εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα φρούτα και δεν θα χρειαστούμε νερό για τη σάλτα τους.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Μόλις το Porridge Βρώμης είναι έτοιμο το σερβίρουμε αμέσως μαζί με τη ζεστή σάλτσα από τα κόκκινα φρούτα.

Smoothies με γιαούρτι, σπόρους chia και φρέσκα cranberries

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ εκτός από τα φρέσκα cranberries και τα φύλλα δυόσμου.

Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.

Σερβίρουμε σε ποτήρια και γαρνίρουμε με τα φρέσκα cranberries, τα φύλλα δυόσμου και λίγους σπόρους chia.

Γαλακτομπούρεκο με κάρδαμο

Βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και όταν πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 5 λεπτά περίπου.

Αφήνετε να κρυώσει.

Κρατάτε στην άκρη 1 φλιτζάνι γάλα και τη μισή ζάχαρη.

Βάζετε το υπόλοιπο γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη και το κάρδαμο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθούν.

Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τον κρόκο να αφρατέψουν.

Ρίχνετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Ρίχνετε το σιμιγδάλι και το γάλα που κρατήσατε στην άκρη και ανακατεύετε καλά.

Σιγά–σιγά ρίχνετε το ζεστό γάλα (αφού το σουρώσετε) στο μπολ με το μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας συνεχώς.

Αδειάζετε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η κρέμα.

Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε το βούτυρο και ανακατεύετε καλά.

Αφήνετε να κρυώσει ελαφρά.

Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντάς τα ένα–ένα.

Ρίχνετε την κρέμα στα φύλλα και την απλώνετε.

Γυρίζετε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν και στρώνετε από πάνω τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα.

Χαράζετε το γαλακτομπούρεκο και το περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο.

Ψήνετε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μια ώρα μέχρι να ροδίσει.

Όσο είναι ζεστό, το περιχύνετε με το κρύο σιρόπι.

Κολοκυθόπιτα από την Ικαρία

Ζυμώνετε τα υλικά για το φύλλο μέχρι να αποκτήσετε μια λεία και ελαστική ζύμη.

Την αφήνετε να σταθεί για 1 ώρα σκεπασμένη.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κολοκύθια για 7–8 λεπτά.

Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τα μυρωδικά, τον τραχανά και το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ COMPLET Οικογενειακό και αλατοπιπερώνετε.

Ρίχνετε λίγο νισεστέ στην επιφάνεια εργασίας και ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο 8–10 εκ. μεγαλύτερο από τη διάμετρο του ταψιού.

Με προσοχή απλώνετε το φύλλο στο λαδωμένο ταψί και τοποθετείτε τη γέμιση.

Διπλώνετε προς τα μέσα το φύλλο που περισσεύει και καλύπτετε μέρος από τη γέμιση.

Αλείφετε με ελαιόλαδο την πίτα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 45–50 λεπτά περίπου.

Χτυπάτε το ασπράδι με το Φρέσκο Γάλα ΔΕΛΤΑ και στη μέση του ψησίματος αλείφετε την πίτα.

Φρουτάλια Άνδρου με ανθότυρο και γάλα

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά το λουκάνικο και τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με αλάτι, πιπέρι, βασιλικό και το Φρέσκο Γάλα ΔΕΛΤΑ.

Ρίχνετε το ανθότυρο θρυμματισμένο και ανακατεύετε.

Περιχύνετε με το μείγμα των αβγών, το λουκάνικο και τις πατάτες.

Ψήνετε τη φρουτάλια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει και να ροδίσει ομοιόμορφα.

Κρέμα μαστίχας με γλυκό κουταλιού μανταρίνι Χιώτικο

Ρίχνετε τη ζελατίνη σε 2 κουταλιές σούπας γάλα για να μαλακώσει.

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράση.

Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μαστιχέλαιο, τη ζελατίνη και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.

Σουρώνετε το μείγμα και γεμίζετε μια μακρόστενη φόρμα (για κέικ).

Βάζετε την κρέμα μαστίχας στο ψυγείο να κρυώσει και να πήξει για 4 ώρες τουλάχιστον.

Πριν σερβίρετε, βυθίζετε τη φόρμα προσεκτικά σε βραστό νερό και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.

Γαρνίρετε με γλυκό κουταλιού μανταρίνι και σερβίρετε.

Γαλατόπιτα με κρούστα καστανής ζάχαρης

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Βάζετε το Καθημερινά Φρέσκο Γάλα από τη ΔΕΛΤΑ και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τα αβγά και το ξύσμα.

Σιγά–σιγά ρίχνετε το ζεστό γάλα με τη ζάχαρη στο μπολ και ανακατεύετε.

Επιστρέφετε την κρέμα στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα (σε χαμηλή φωτιά).

Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το παγωμένο βούτυρο.

Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά ρίχνετε το μέλι.

Στη συνέχεια βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος 26 εκ. και ρίχνετε το μείγμα.

Ανακατεύετε τα υλικά της κρούστας και αδειάζετε το μείγμα στην επιφάνεια της γαλατόπιτας.

Ψήνετε για 30-40 λεπτά περίπου.

Σερβίρετε πασπαλίζοντας με άχνη και κανέλα.