Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα.
Ρίχνετε το σκόρδο και τα μανιτάρια, αφού τα ψιλοκόψετε και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το κρασί και ανακατεύετε για 1–2 λεπτά.
Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών και σιγοβράζετε για 10-15 λεπτά.
Χτυπάτε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ και ρίχνετε το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet.
Ανακατεύετε και σερβίρετε.
Πασπαλίζετε με λίγο σχοινόπρασο και ραντίζετε με λάδι τρούφας.
Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το βούτυρο.
Προσθέτετε το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet και ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.
Σοτάρετε το κρεμμύδι με το κύμινο στο ελαιόλαδο για 3–4 λεπτά.
Ρίχνετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3–4 λεπτά.
Αραιώνετε τον πελτέ σε 100ml νερό, τον ρίχνετε στον κιμά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 7–10 λεπτά.
Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τον κόλιανδρο και αφήνετε να κρυώσει.
Ανοίγετε τη ζύμη σε πάχος 1εκ. και κόβετε σε δίσκους 10εκ.
Βάζετε ένα κουταλάκι γέμιση στο κέντρο κάθε δίσκου και αλείφετε τις άκρες με λίγο χτυπημένο αβγό.
Διπλώνετε στη μέση και πιέζετε τις άκρες με ένα πιρούνι, ή διπλώνετε με το χέρι.
Αλείφετε με λίγο χτυπημένο αβγό και πασπαλίζετε με λίγο κύμινο.
Ψήνετε για 20-25 λεπτά περίπου στους 180°C μέχρι να ροδίσουν.
Ανακατεύετε τα υλικά για το ντιπ και σερβίρετε τα κιμαδοπιτάκια με το ντιπ γιαουρτιού.
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε τα τυριά, το γιαούρτι και το δυόσμο.
Απλώνετε ένα χωριάτικο φύλλο στην επιφάνεια εργασίας και το αλείφετε με ελαιόλαδο.
Τοποθετείτε 2-3 κουτάλια σούπας γέμιση στο κέντρο σχηματίζοντας μια γραμμή κατά μήκος.
Διπλώνετε, ώστε να σχηματιστεί ένα μακρόστενο ρολό και το στρίβετε σχηματίζοντας ένα «σαρίκι».
Λαδώνετε την πίτα και την πασπαλίζετε με σουσάμι και μαυροκούκι.
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με την υπόλοιπη γέμιση και τα φύλλα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 5–6 λεπτά.
Χτυπάτε τις ντομάτες στο μούλτι και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα.
Ρίχνετε τον ζωμό και σιγοβράζετε για 10–12 λεπτά.
Προσθέτετε το πλιγούρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 8–10 λεπτά.
Αποσύρετε τη σούπα από τη φωτιά και ρίχνετε το γιαούρτι και τον βασιλικό.
Ανακατεύετε και σερβίρετε.
Προαιρετικά γαρνίρετε με μια κουταλιά γιαούρτι σε κάθε πιάτο.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη.
Προσθέτετε σιγά–σιγά τα αβγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και την αραιωμένη μαρμελάδα, χτυπώντας τα υλικά στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά.
Λαδώνετε και αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και ρίχνετε το μείγμα.
Ψήνετε το κέικ για περίπου 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Βγάζετε το κέικ από τον φούρνο, το ξεφορμάρετε και το αφήνετε να κρυώσει σε σχάρα.
Για την επικάλυψη:
Ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μαρμελάδα, αλείφετε το κέικ και γαρνίρετε με το ξύσμα λεμονιού.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C (αέρα).
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψαρονέφρια απ’ όλες τις μεριές για 4–5 λεπτά.
Αλείφετε το κρέας με κύμινο σκόνη και αλατοπίπερο και το βάζετε σε ένα ταψί στον φούρνο για 30–35 λεπτά περίπου.
Σε ένα άλλο ταψί βάζετε τις πατατούλες κομμένες στη μέση.
Τις περιχύνετε με λεμόνι και πασπαλίζετε με κύμινο, αν θέλετε προσθέτετε και αλάτι.
Ψήνετε για 45-55 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Ανακατεύετε το γιαούρτι με το τζίντζερ και τον φρέσκο κόλιανδρο.
Ζεσταίνετε τον ζωμό λαχανικών και ρίχνετε το μείγμα γιαουρτιού, ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε.
Κόβετε το ψαρονέφρι σε φετούλες, το σερβίρετε και το περιχύνετε με τη σάλτσα γιαουρτιού.
Γαρνίρετε με τις λεμονάτες πατατούλες.
Ρίχνετε τη μαστίχα και το αλάτι στο αλεύρι και σιγά–σιγά το ηλιέλαιο και νερό, (όσο πάρει) μέχρι να αποκτήσετε μια σφιχτή ζύμη.
Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ½ ώρα.
Βάζετε στο μίξερ τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το ανθότυρο, την κρέμα γάλακτος, το μέλι, τη μαστίχα και τους κρόκους.
Σιγά-σιγά ρίχνετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάτε και τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτετε στο παραπάνω μείγμα με προσοχή.
Ανοίγετε φύλλο με τη ζύμη και το απλώνετε σε καλά λαδωμένη ταρτιέρα.
Ρίχνετε τη γέμιση στην ταρτιέρα, ισιώνετε με μια σπάτουλα και ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 1 ώρα περίπου.
Ζυμώνετε τα υλικά για το φύλλο μέχρι να αποκτήσετε μια λεία και ελαστική ζύμη.
Την αφήνετε να σταθεί για 1 ώρα σκεπασμένη.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κολοκύθια για 7–8 λεπτά.
Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τα μυρωδικά, τον τραχανά και το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ COMPLET Οικογενειακό και αλατοπιπερώνετε.
Ρίχνετε λίγο νισεστέ στην επιφάνεια εργασίας και ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο 8–10 εκ. μεγαλύτερο από τη διάμετρο του ταψιού.
Με προσοχή απλώνετε το φύλλο στο λαδωμένο ταψί και τοποθετείτε τη γέμιση.
Διπλώνετε προς τα μέσα το φύλλο που περισσεύει και καλύπτετε μέρος από τη γέμιση.
Αλείφετε με ελαιόλαδο την πίτα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 45–50 λεπτά περίπου.
Χτυπάτε το ασπράδι με το Φρέσκο Γάλα ΔΕΛΤΑ και στη μέση του ψησίματος αλείφετε την πίτα.
Χτυπάτε στο μούλτι τα βρασμένα ρεβίθια και τα αλέθετε μέχρι να γίνουν ένας πηχτός πολτός.
Ρίχνετε το αλεύρι, τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το δυόσμο, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και ξαναχτυπάτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Ζυμώνετε το μείγμα και το αφήνετε σκεπασμένο να ανακατευτούν τα αρώματά του.
Πλάθετε τους ρεβιθοκεφτέδες και τους περνάτε από τη φρυγανιά.
Τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Ανακατεύετε το γιαούρτι, με το ελαιόλαδο και το δυόσμο.
Σερβίρετε τους ρεβιθοκεφτέδες με το ντιπ γιαουρτιού.
Βράζετε τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε σε κύβους.
Ψιλοκόβετε το κέιλ και το ρίχνετε στα παντζάρια μαζί με το ξυνόμηλο.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά το γιαούρτι Complet, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το σκόρδο.
Αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε τη σαλάτα με την σως γιαουρτιού.
Ανακατεύετε την παντζαροσαλάτα , ρίχνετε τα καρύδια και σερβίρετε.