0%

Παγωτό Σάντουιτς Γιαουρτιού με Φράουλες

Γι’ αυτή τη συνταγή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκες φράουλες, αν είναι η εποχή τους και αρκεί να τις καθαρίσουμε και να τις καταψύξουμε από το προηγούμενο βράδυ.

Για να ετοιμάσουμε το Παγωτό Σάντουιτς Γιαουρτιού αρκούν μόνο 2 απλά υλικά.

Αδειάζουμε το γιαούρτι σε ένα μούλτι και προσθέτουμε τις παγωμένες φράουλες.

Χτυπάμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε μία ομοιόμορφη υφή από το παγωτό γιαούρτι με φράουλες.

Φτιάχνουμε τα σάντουιτς παγωτού με τα μπισκότα και τα σερβίρουμε αμέσως, όσο το παγωτό είναι απαλό.

Επιπλέον, μπορούμε να τα καλύψουμε με σοκολάτα κουβερτούρα εξωτερικά.

Θα πρέπει πρώτα να τα βάλουμε στην κατάψυξη για να παγώσουν πολύ καλά και μετά να τα βουτήξουμε μέχρι τη μέση τους στη λιωμένη κουβερτούρα.

Μεξικάνικη Γλυκοπατάτα Ψητή

Αρχικά πλένουμε τη γλυκοπατάτα και την τυλίγουμε σφιχτά σε αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 45-60 λεπτά.

Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί η γλυκοπατάτα, τρυπώντας τη με ένα μαχαίρι, για να δούμε αν έχει μαλακώσει και την αφαιρούμε από το φούρνο.

Παράλληλα, κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι του, βγάζουμε τη σάρκα του με ένα μεγάλο κουτάλι και το κόβουμε σε μικρό καρέ.

Κόβουμε στο ίδιο καρέ το κρεμμύδι και τη ντομάτα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κόκκινα φασόλια, το καλαμπόκι, το κρεμμύδι, το αβοκάντο, τη ντομάτα, 1-2 κτς ελαιόλαδο και το χυμό από το μισό λάιμ.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε αν χρειαστεί με επιπλέον μπαχαρικά ή χυμό λάιμ.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από τη γλυκοπατάτα και την κόβουμε κατά μήκος στη μέση.

Μοιράζουμε το μείγμα των λαχανικών πάνω από τις ψητές γλυκοπατάτες και προσθέτουμε από πάνω τους μία μεγάλη κουταλιά από το γιαούρτι.

Σερβίρουμε τη Μεξικάνικη Γλυκοπατάτα Ψητή με λίγο τσίλι από πάνω και επιπλέον φέτες λάιμ.

Ελαφρύ Τσιζκέικ με Μάνγκο

Αδειάζουμε τα γιαούρτια σε ένα μεγάλο σκεύος, προσθέτουμε το μέλι με τη βανίλια, λίγο χυμό από το λάιμ και ανακατεύουμε καλά.

Θρυμματίζουμε τα digestive και χωρίζουμε τα τρίμματα σε 2 μπολάκια ή ποτήρια.

Πάνω από το μπισκότο προσθέτουμε την κρέμα του γιαουρτιού με το μέλι.

Καθαρίζουμε το μάνγκο και το κόβουμε σε κυβάκια.

Προσθέτουμε πάνω από το γλυκό γιαουρτιού τα κυβάκια από το μάνγκο.

Σερβίρουμε το πιο Ελαφρύ Τσιζκέικ με Μάνγκο μαζί με λίγο ξύσμα από το λάιμ.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .

Τσουρέκι με Γιαούρτι και Φρούτα του Δάσους

Φρυγανίζουμε τις φέτες από το τσουρέκι για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές εξωτερικά και να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.

Tip: κόβουμε χοντρές τις φέτες από το τσουρέκι για να διατηρηθούν μαλακές στο εσωτερικό τους.

Τοποθετούμε σε κάθε πιάτο 1 φέτα από το ψημένο τσουρέκι και από πάνω το μισό γιαούρτι, λίγα φρούτα του δάσους και 1 κουταλάκι φιλέ αμυγδάλου.

Προσωπικά επιλέγω raspberries και blueberries, αλλά μπορείτε να προσθέσετε τα φρούτα της επιλογής σας.

Για πιο γλυκό αποτέλεσμα, προσθέτουμε λίγο μέλι πάνω από το Τσουρέκι με Γιαούρτι και Φρούτα του Δάσους.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .

Τάκος με Κοτόπουλο Μαριναρισμένο σε Γιαούρτι

Αρχικά ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τον κουρκουμά, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, το θυμάρι, το πιπέρι καγιέν και λίγο αλάτι.

Σε ένα μεγάλο σκεύος τοποθετούμε το κοτόπουλο, το ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, το μείγμα των μπαχαρικών και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί στο γιαούρτι για 30 λεπτά και προχωράμε με τις υπόλοιπες παρασκευές.

Σε έναν πολυκόφτη μούλτι προσθέτουμε το αβοκάντο καθαρισμένο, 1 κουταλιά της σούπας χυμό από λάιμ, 200γρ. γιαούρτι, λίγο αλάτι και προαιρετικά 1 σκελίδα σκόρδο.

Χτυπάμε τα υλικά της σως καλά μέχρι να αποκτήσουμε μία απαλή κρέμα αβοκάντο.

Παράλληλα, κόβουμε σε μικρά κυβάκια τη ντομάτα, το κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε μαζί σε ένα σκεύος.

Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και ψήνουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές του.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι να μαγειρευτεί στο εσωτερικό του.

Εναλλακτικά, σωτάρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μετά το μεταφέρουμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C στον αέρα, για 10 λεπτά περίπου.

Για το σερβίρισμα απλώνουμε σε κάθε τορτίγια λίγο γιαούρτι, τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο σε κομμάτια, λίγη σαλάτα, φύλλα από κόλιανδρο και λίγη κρέμα αβοκάντο.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .

Κρέμα Γιαουρτιού με Γκρανόλα Βρώμης

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το λάδι, το μέλι, το αλάτι και την καστανή ζάχαρη.

Τα χτυπάμε ελαφρά έτσι ώστε να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και προσθέτουμε τη βρώμη και τα αμύγδαλα.

Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γκρανόλα και απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Πιέζουμε με ένα μεγάλο κουτάλι, ή με τα χέρια, ώστε να σχηματίσουμε ένα συμπαγές σχήμα πάχους 2 εκατοστών.

Ψήνουμε τη γκρανόλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και προχωράμε με την κρέμα γιαουρτιού μέχρι να κρυώσει η granola.

Ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι και το ανακατεύουμε σε ένα σκεύος μαζί με το χυμό από το λάιμ.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σερβίρουμε την κρέμα γιαουρτιού σε μερίδες, από πάνω πασπαλίζουμε το ξύσμα από το λάιμ και προσθέτουμε κομμάτια από τη γκρανόλα.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .

Ανοιχτή Πίτα με Μελιτζάνες και Γιαούρτι

Ξεκινάμε τη συνταγή προετοιμάζοντας τις μελιτζάνες, καθώς χρειάζονται περισσότερο χρόνο.

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες, τις αλατίζουμε καλά και τοποθετούμε τα κομμάτια τους σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά, ώστε να βγάλουν τα υγρά τους και να ξεπικρίσουν.

Ξεπλένουμε τις ροδέλες από τις μελιτζάνες, τις στραγγίζουμε καλά και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο σκεύους.

Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο έτσι ώστε να καλυφθούν από όλες τις πλευρές τους και τις απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα και να έχουν μαγειρευτεί στο εσωτερικό τους.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σως γιαουρτιού, ανακατεύοντας σε ένα σκεύος το γιαούρτι, το ταχίνι, το χυμό του λεμονιού και μία πρέζα αλατιού.

Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τις ντομάτες, τα αγγουράκια, τα προσθέτουμε σε ένα σκεύος και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον τοποθετούμε σε ένα μικρό μπολάκι.

Βράζουμε τα αυγά για 10 λεπτά περίπου για να γίνουν σφιχτά.

Συναρμολόγηση της συνταγής:

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι για μισό λεπτό μία αραβική πίτα και την τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Απλώνουμε στην πίτα μία γενναία ποσότητα από τη σως γιαουρτιού.

Τοποθετούμε από πάνω κομμάτια μελιτζάνας και μετά με τη σειρά 1-2 κουταλιές από το μείγμα της ντομάτας, ψιλοκομμένο μαϊντανό και μισό αυγό κομμένο στη μέση.

Σερβίρουμε μαζί με λίγο στυμμένο χυμό λεμονιού.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .

Smoothies με γιαούρτι, σπόρους chia και φρέσκα cranberries

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ εκτός από τα φρέσκα cranberries και τα φύλλα δυόσμου.

Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.

Σερβίρουμε σε ποτήρια και γαρνίρουμε με τα φρέσκα cranberries, τα φύλλα δυόσμου και λίγους σπόρους chia.

Fillet mignon beurre clarifie με sauce γιαουρτιού και λάδι τρούφας

Πουρές αρακά:

Βράζουμε τον αρακά σε ένα κατσαρολάκι με το φύλλο δάφνης και το κρεμμύδι.

Μόλις τα σφαιρίδια του αρακά μαλακώσουν, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ χειρός μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Sauce γιαουρτιού:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Beurre clarifie:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει.

Αφού λιώσει το αφήνουμε περίπου για 10’ για να διαχωριστεί το γάλα.

Με μια κουτάλα παίρνουμε το βούτυρο από το κατσαρολάκι, προσέχοντας να μην πάρουμε το γάλα το οποίο έχει μείνει στον πάτο της κατσαρόλας.

Fillet mignon:

Σε μια κατσαρόλα με βραστό και αλατισμένο νερό βράζουμε τα χόρτα για 3’.

Μόλις τα σουρώσουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολάκι και βρέχουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι το beurre clarifie σε δυνατή φωτιά και σωτάρουμε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές, ώσπου να φτάσουν στη θερμοκρασία ψησίματος που επιθυμούμε.

Σερβίρισμα:

Φτιάχνουμε μία στρώση sauce γιαουρτιού στο πιάτο με τη βοήθεια ενός κουταλιού, ή μιας σπάτουλας.

Βάζουμε λίγα χόρτα στο κενό σημείο του πιάτου και πάνω στα χόρτα τοποθετούμε το φιλέτο κομμένο στη μέση.

Στολίζουμε το πιάτο με βούλες από πουρέ αρακά, ραπανάκια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες, φύτρες σκόρδου και στο τέλος ρίχνουμε 2 σταγόνες λάδι τρούφας πάνω στα φιλέτα.

Κόκορας στη γάστρα με γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet και σως μουστάρδας

Αλατοπιπερώνετε τον κόκορα και τον ροδίζετε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ή κατσαρόλα με 3 κουταλιές της σούπας λάδι.

Προσθέτετε το μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα καρότα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά.

Μεταφέρετε τον κόκορα, τα καρότα και το κρεμμύδι στην γάστρα και βάζετε δίπλα τα κρεμμυδάκια στιφάδου, κομμένα σε φετάκια.

Περιχύνετε με το κρασί και αλείφετε τον κόκορα με τη μουστάρδα και το μισό γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet και ψήνετε στους 170–180 βαθμούς για 80 λεπτά.

Βάζετε τα ζουμιά της κατσαρόλας μαζί με τα λαχανικά στο μπλέντερ, τα πολτοποιείτε και τα βάζετε σε κατσαρολάκι.

Ρίχνετε το υπόλοιπο γιαούρτι.

Ανακατεύετε και ζεσταίνετε τη σάλτσα.

Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρετε τον κόκορα σε μερίδες, με πατατούλες φούρνου και μπόλικη σάλτσα.

TIP: Αν έχετε μικρή γάστρα, κόψτε τον κόκορα σε μερίδες.