Κόβετε τα μπισκότα με το χέρι σε μέτρια κομμάτια και τα ρίχνετε σε μπολ.
Προσθέτετε τις σταφίδες και τα φιστίκια Αιγίνης.
Βάζετε σε μπαιν-μαρί τις σοκολάτες, το βούτυρο και τα γάλατα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αδειάζετε το μείγμα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε προσεκτικά.
Καλύπτετε το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας με μεμβράνη και αδειάζετε το περιεχόμενο του μπολ.
Με ένα κουτάλι πιέζετε για να μην αφήσετε κενά.
Αφήνετε για 3–4 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο να παγώσει.
Ξεφορμάρετε, αφαιρείτε τη μεμβράνη και γαρνίρετε τον κορμό σοκολάτας με ψιλοκομμένα φιστίκια.
Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και όταν πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 5 λεπτά περίπου.
Αφήνετε να κρυώσει.
Κρατάτε στην άκρη 1 φλιτζάνι γάλα και τη μισή ζάχαρη.
Βάζετε το υπόλοιπο γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη και το κάρδαμο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθούν.
Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τον κρόκο να αφρατέψουν.
Ρίχνετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνετε το σιμιγδάλι και το γάλα που κρατήσατε στην άκρη και ανακατεύετε καλά.
Σιγά–σιγά ρίχνετε το ζεστό γάλα (αφού το σουρώσετε) στο μπολ με το μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αδειάζετε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η κρέμα.
Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε το βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
Αφήνετε να κρυώσει ελαφρά.
Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντάς τα ένα–ένα.
Ρίχνετε την κρέμα στα φύλλα και την απλώνετε.
Γυρίζετε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν και στρώνετε από πάνω τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα.
Χαράζετε το γαλακτομπούρεκο και το περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Ψήνετε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μια ώρα μέχρι να ροδίσει.
Όσο είναι ζεστό, το περιχύνετε με το κρύο σιρόπι.
Ρίχνετε τη μαστίχα και το αλάτι στο αλεύρι και σιγά–σιγά το ηλιέλαιο και νερό, (όσο πάρει) μέχρι να αποκτήσετε μια σφιχτή ζύμη.
Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ½ ώρα.
Βάζετε στο μίξερ τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το ανθότυρο, την κρέμα γάλακτος, το μέλι, τη μαστίχα και τους κρόκους.
Σιγά-σιγά ρίχνετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάτε και τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτετε στο παραπάνω μείγμα με προσοχή.
Ανοίγετε φύλλο με τη ζύμη και το απλώνετε σε καλά λαδωμένη ταρτιέρα.
Ρίχνετε τη γέμιση στην ταρτιέρα, ισιώνετε με μια σπάτουλα και ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 1 ώρα περίπου.
Χυλοπίτες με ψητές πιπεριές Φλωρίνης . Κόβετε τις πιπεριές σε λωρίδες. Βράζετε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό al dente. Σουρώνετε και ξαναβάζετε τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Σε ένα μπολ βάζετε την κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ light , τις πιπεριές Φλωρίνης, το πεκορίνο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το μίγμα στην κατσαρόλα με τις χυλοπίτες και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 1 – 2 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε τις χυλοπίτες με φρέσκα φύλλα βασιλικού.
Ζυμώνετε τα υλικά για το φύλλο μέχρι να αποκτήσετε μια λεία και ελαστική ζύμη.
Την αφήνετε να σταθεί για 1 ώρα σκεπασμένη.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κολοκύθια για 7–8 λεπτά.
Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τα μυρωδικά, τον τραχανά και το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ COMPLET Οικογενειακό και αλατοπιπερώνετε.
Ρίχνετε λίγο νισεστέ στην επιφάνεια εργασίας και ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο 8–10 εκ. μεγαλύτερο από τη διάμετρο του ταψιού.
Με προσοχή απλώνετε το φύλλο στο λαδωμένο ταψί και τοποθετείτε τη γέμιση.
Διπλώνετε προς τα μέσα το φύλλο που περισσεύει και καλύπτετε μέρος από τη γέμιση.
Αλείφετε με ελαιόλαδο την πίτα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 45–50 λεπτά περίπου.
Χτυπάτε το ασπράδι με το Φρέσκο Γάλα ΔΕΛΤΑ και στη μέση του ψησίματος αλείφετε την πίτα.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά το λουκάνικο και τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με αλάτι, πιπέρι, βασιλικό και το Φρέσκο Γάλα ΔΕΛΤΑ.
Ρίχνετε το ανθότυρο θρυμματισμένο και ανακατεύετε.
Περιχύνετε με το μείγμα των αβγών, το λουκάνικο και τις πατάτες.
Ψήνετε τη φρουτάλια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει και να ροδίσει ομοιόμορφα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C. Βάζετε σε βαθύ μπολ το γιαούρτι, τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Βουτάτε τα φύλλα κρούστας στο μείγμα και τα απλώνετε στο ελαφρά λαδωμένο ταψί.
Πασπαλίζετε με τη φέτα και τα μυρωδικά.
Ψήνετε για 30 λεπτά στους 170°C μέχρι να ροδίσει η πίτα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C (αέρα).
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψαρονέφρια απ’ όλες τις μεριές για 4–5 λεπτά.
Αλατοπιπερώνετε και τα βάζετε σε ένα ταψί στον φούρνο για 30–35 λεπτά περίπου.
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύετε και σιγοβράζετε μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Κόβετε το ψαρονέφρι σε φετούλες, το σερβίρετε και το περιχύνετε με τη σάλτσα.
Γαρνίρετε με πράσινη σάλτσα.
Ρίχνετε τη ζελατίνη σε 2 κουταλιές σούπας γάλα για να μαλακώσει.
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράση.
Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μαστιχέλαιο, τη ζελατίνη και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.
Σουρώνετε το μείγμα και γεμίζετε μια μακρόστενη φόρμα (για κέικ).
Βάζετε την κρέμα μαστίχας στο ψυγείο να κρυώσει και να πήξει για 4 ώρες τουλάχιστον.
Πριν σερβίρετε, βυθίζετε τη φόρμα προσεκτικά σε βραστό νερό και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.
Γαρνίρετε με γλυκό κουταλιού μανταρίνι και σερβίρετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C (με αέρα).
Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα για τάρτα και απλώνετε τη ζύμη.
Ψήνετε για 15 λεπτά.
Χτυπάτε τους κρόκους και τα ξύσματα.
Ρίχνετε το ΔΕΛΤΑ ΒΛΑΧΑΣ Ζαχαρούχο γάλα, ανακατεύοντας καλά και μετά ρίχνετε το χυμό λάιμ και ανακατεύετε.
Γεμίζετε την τάρτα με το μείγμα και ψήνετε για 20-25 λεπτά.
Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει και μετά τη γαρνίρετε με φέτες λάιμ και σερβίρετε.