0%
delta

Ανοιχτή Πίτα με Μελιτζάνες και Γιαούρτι

Υλικά
συνταγής

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τη συνταγή προετοιμάζοντας τις μελιτζάνες, καθώς χρειάζονται περισσότερο χρόνο.

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες, τις αλατίζουμε καλά και τοποθετούμε τα κομμάτια τους σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά, ώστε να βγάλουν τα υγρά τους και να ξεπικρίσουν.

Ξεπλένουμε τις ροδέλες από τις μελιτζάνες, τις στραγγίζουμε καλά και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο σκεύους.

Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο έτσι ώστε να καλυφθούν από όλες τις πλευρές τους και τις απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα και να έχουν μαγειρευτεί στο εσωτερικό τους.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σως γιαουρτιού, ανακατεύοντας σε ένα σκεύος το γιαούρτι, το ταχίνι, το χυμό του λεμονιού και μία πρέζα αλατιού.

Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τις ντομάτες, τα αγγουράκια, τα προσθέτουμε σε ένα σκεύος και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον τοποθετούμε σε ένα μικρό μπολάκι.

Βράζουμε τα αυγά για 10 λεπτά περίπου για να γίνουν σφιχτά.

Συναρμολόγηση της συνταγής:

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι για μισό λεπτό μία αραβική πίτα και την τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Απλώνουμε στην πίτα μία γενναία ποσότητα από τη σως γιαουρτιού.

Τοποθετούμε από πάνω κομμάτια μελιτζάνας και μετά με τη σειρά 1-2 κουταλιές από το μείγμα της ντομάτας, ψιλοκομμένο μαϊντανό και μισό αυγό κομμένο στη μέση.

Σερβίρουμε μαζί με λίγο στυμμένο χυμό λεμονιού.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .